22 Eylül 2013 Pazar

YAŞAM ZİNCİRİ

Bir yudum sessizlik daha lütfen.İçime hapsetmem gereken bir çığlık var.

Şehrin en asi rüzgarlarını ahengiyle kıskandıran serzenişlerim ve gözyaşlarıma mütemadiyen tokat gibi çarpan gerçeklerim var benim.Bedenimde dolup taşan,göz pınarımdan intihar eden bayat duygular,kayıp şehre,ayaklarımın altına serildi bile bak.
Büyüdükçe ağzımın tadı bozuluyor.Beynim kirleniyor.Kalbim yoruluyor.İşleri yoluna koymak ya da duygularımı dizginlemek artık zor geliyor..Kalemim kan ağlıyor.Sensiz,sessiz,hissiz.Önceleri bal damlatan dudaklarım şimdilerde her şeye nefret kusuyor.
...

Madem mükemmel yaratıklarız neden olmayacak şeylerin peşinden koşarız ? Anlata anlata bitirilemeyen varlıklar neden anlata anlata bitiremediklerine kul olurlar ki ? Örneğin ilk paragraf.Sessizliğe muhtaç ben.Oysa o kadar çok sessizliğim var ki,sıkışsa patlayacak.Saklamam gereken çığlıklar zaten benim göz bebeklerimle her gün savaşıyor.O kadar tezatla yaşamak da zor.Sürekli bir kendimle itiş kakış,ironileri düzeltme,toparlanma çabaları.Büyüyorum sanırım.Evet evet,kesinlikle.Annem hep derdi,büyüyünce anlarsın diye.Ne kadar da haklıymış.Onca acı şeyi göğüslemek ve bunları yaşarken zerre kadar mızmızlanmamak büyüklüğün göstergesi olsa gerek.


Her neyse.Sonuç olarak büyük bir gerçek var ki,hayat bizi sürekli hırpalayacak ve bunu yaparken inanılmaz zevk alacak.Bizler atılan her kazığın,yediğimiz her darbenin acısından ders alacağız.Şüphesiz,doğamız bize sürekli tekrar güvenmeyi şart koyacak.Ve hep kaybeden olacağız.Kaybettiklerimiz acıtacak,kanatacak.Biz her yara izinde acılarımızı tazeleyeceğiz.Gün gelecek bir bakacağız ki her yerimiz kan revan.Nasıl da eskimiş ve ufalanmışız.Nasıl da boş icraatler peşinde sürgün edilmiş bedenimiz,beynimiz.Duygularımızı kırbaçlayan insanlara verdiğimiz değeri kendimize verseymişiz hayat bambaşka olabilirmiş.Yumruğumuzu sıkıp solumuza yerleştirdiğimizde şaha kalkan kalbimizi yanlış yöne çevirmeseymişiz mutluluk bizim için bir kelime ve soyut bir kavram olmaktan çıkarmış.

Tecrübe.Boktan sebeplerden dolayı boktan olayların bize kazandırdığı boktan denemeler.Hepsi bu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder